Person

Paulina Gruffman

Doktorand

  • Religionshistoria
  • Centrum för teologi och religionsvetenskap

Kontaktinformation

E-post paulina.gruffmanctr.luse

Telefon 070–754 02 45

Rum LUX:B216

Besöksadress
Helgonavägen 3, Lund

Internpost hämtställe 30

Jag är doktorand i religionshistoria med inriktning mot europeisk ockultism från sekelskiftet fram till mitten av 1900-talet, västerländsk esoterism (historisk och kontemporär) samt skärningspunkten mellan den tidiga psykoanalytiska skolan, ockultismen och modernismen. Mitt doktorandprojekt behandlar receptionen av antika Egyptens religiositet i ockultisten och Cambridgeklassicisten G.R.S. Meads (1833–1933) verk samt hans påverkan på en rad viktiga personligheter från början till mitten på 1900-talet, såsom C.G. Jung.

Jag tog min masterexamen i religionshistoria vid Stockholms universitet (med Egil Asprem som handledare) och min senaste utbildning kommer från Göteborgs universitet, där jag studerat mot en lärarexamen med inriktning mot gymnasieskolan i religionskunskap. Relaterat till detta har ett intresse för religionsdidaktisk forskning vuxit fram.

Handledare: Kristina Myrvold (Lunds universitet) och Sonu Shamdasani (University College London).

I Forskningsportalen kan du söka och hitta information om alla aktiva forskare, enheter, publikationer, projekt, infrastrukturer och mer för att få en överblick över Lunds universitets hela forskning.

Min profil i Lunds universitets forskningsportal

2022 och 2023 satt jag med i planeringskommittén för den internationella konferensen the 9th Biennial Conference of the European Society for the Study of Western Esotericism: "Western Esotericism and Practice" (ESSWE9) som ägde rum 26–28 juni 2023 vid Malmö universitet (länk till konferenshemsida).

Jag sitter även med i den vetenskapliga kommittén för den internationella konferensen The Reception of Egypt and the Ancients in Theosophy and Related Esoteric Currents (International Theosophical History Conference) som äger rum 13-15 oktober 2023 i Alexandria, Egypten (länk till konferensprogram).

2021–2023 var jag med och organiserade forskningsseminariet Seminariet för studiet av västerländsk esoterism vid Göteborgs universitet (länk till seminariets hemsida).

Paulina Gruffman

Doktorand

  • Religionshistoria
  • Centrum för teologi och religionsvetenskap

Kontaktinformation

E-post paulina.gruffmanctr.luse

Telefon 070–754 02 45

Rum LUX:B216

Besöksadress
Helgonavägen 3, Lund

Internpost hämtställe 30

Sidansvarig: hege_irene.markussenctr.luse | 2020-06-09