Student

Vi som jobbar här på Centrum för teologi och religionsvetenskap (CTR) har upptäckt att många av våra studenter blir fascinerade och överraskade när de märker hur mycket som ryms inom begreppet religion.

Det är lätt att glömma att religion handlar om något så stort som hur människor i alla tider tolkat sin tillvaro och försökt finna en mening med både livet och döden.

Religionerna rymmer gudar och människor, politik och mystik, krig och fred. De väcker frågor som inte ens ett helt liv räcker till för att besvara, men som hjälper oss att bättre förstå oss själva och andra. Säkert finns här mycket nytt att upptäcka för dig också!

Hos oss möts studenter från olika religioner och med helt skilda åsikter om Guds existens och karaktär. Det kan leda till många heta och fruktbara debatter!

Faktum är att de flesta av våra studenter inte alls ska bli präster eller ens planerar att arbeta inom kyrkan. Däremot är det många som vill bli lärare och kanske ännu fler som kompletterar någon annan utbildning med att studera religion.

Vi har sjuksköterskor och läkare som läser etik, statsvetare som fördjupar sig i mänskliga rättigheter, socionomer som lär sig mer om islam… listan kan göras lång!

Välkommen att studera hos oss på CTR!

Vy över LUX byggnad.

Take the tour!

Få en försmak av hur det ser ut på LUX!

Studentporträtt. Foto.

Möt några av våra studenter!

Intresseanmälan - skugga en student!

Anmäl ditt intresse för att skugga en student som läser vid CTR

Sidansvarig: johan.grevstigctr.luse | 2024-02-13