Studieplanering

Kom igång-timme

Behöver du hjälp med att komma igång och planera din studievecka? Då kan du delta i HT:s Kom igång-timme på måndagar kl 9.15-10.00. Läs mer här!

Information från studievägledningen

För dig som är student på grundkursen i religionsvetenskap informerar studievägledningen i god tid innan sista ansökningsdag om vad som är viktigt att tänka på när du ska söka kurser inför din andra termin.

Här hittar du aktuell information inför höstterminen 2024:

Presentation från Svenska kyrkans utbildningsinstitut (SKUI)

Nedan hittar du en presentation från Svenska kyrkans utbildningsinstitut, SKUI. För frågor kring presentationen vänligen kontakta Magnus Holst , studierektor på SKUI i Lund.

Studieplanering på nätet

Det finns en sida för studieplanering där du får möjlighet att reflektera över dina studier och målet med din utbildning, hur du fungerar i en akademisk miljö och hur du kan tänka kring din framtida yrkeskarriär. Det är studievägledarna från de humanistiska och teologiska fakulteterna som har samlat ihop dessa tips:En del av tipsen finns också samlade i den här guiden:

Föreläsning om prokrastinering

Som student kan man hamna i ett beteende där man ofta skjuter upp saker och ting, så kallad ”prokrastinering”. Studenthälsan vid Lunds universitet har gjort en bra informationsfilm där du får tips och råd hur du kan motverka detta. Du hittar den på YouTube:

Plugga på distans – tips från Studieverkstaden

Tips för en fokuserad studievardag hemma!
Sidansvarig: johan.grevstigctr.luse | 2024-03-14