Person

Walter Übelacker

Docent

  • Affilierad Nya testamentets exegetik
  • Centrum för teologi och religionsvetenskap

Kontaktinformation

E-post walter.ubelackerctr.luse

Jag har bedrivit mina grundläggande teologiska studier i Tyskland och Amerika. Efter antagning till forskarutbildning kompletterade jag med en svensk TK, FK, TLic innan jag disputerade 1989.
Bredvid forskarstudier och undervisning i Nya testamentets exegetik sedan 1970 har jag under en hel del år varit studievägledare för såväl grund- som forskarstudenter. Efter disputationen fick jag en forskarassistenttjänst på fyra år. Fr o m 1993 hade jag administrativa uppdrag som studierektor (1993-1997), prefekt (1997-2001) och föreståndare för avdelningen för Bibelvetenskap (2003-2006). Under en tid var jag även ordf. i datorkommittén. Fr o m 1997 var jag huvudansvarig för ett av HSFR finansierad forskningsprojekt med titeln "Tidiga kristna brev i ljuset av antik retorik och epistolografi" (inkl. en internationell konferens i Lund 2000) och utgivningen av konferensvolymen.
Jag har handlett två doktorander fram till disputation.
F. n. skriver jag på en kommentar till Hebreerbrevet.

I Forskningsportalen kan du söka och hitta information om alla aktiva forskare, enheter, publikationer, projekt, infrastrukturer och mer för att få en överblick över Lunds universitets hela forskning.

Min profil i Lunds universitets forskningsportal
Walter Übelacker

Docent

  • Affilierad Nya testamentets exegetik
  • Centrum för teologi och religionsvetenskap

Kontaktinformation

E-post walter.ubelackerctr.luse

Sidansvarig: hege_irene.markussenctr.luse | 2020-06-09