Person

Daniel Leviathan

Doktorand

  • Judaistik
  • Centrum för teologi och religionsvetenskap

Kontaktinformation

E-post daniel.leviathanctr.luse

Sedan september 2020 är jag doktorand i judaistik. Mitt avhandlingsprojekt handlar om sakral judisk arkitektur i de nordiska länderna, alltså våra länders synagogor och begravningskapell.

Jag har sen tidigare en kandidatexamen inom klassisk arkeologi och egyptologi och en masterexamen i klassisk arkeologi och senantika studier (2018), båda från det Hebreiska universitetet i Jerusalem.

Inom forskning intresserar jag mig för hur mötet mellan kulturer påverkar materiell kultur och därmed vår historia, med extra stort intresse just för judisk historia och materiell kultur.

Utöver avhandlingsämnet har jag tidigare forskat, inom ramen för Judiska församlingen i Stockholms projekt "Förlorade röster - spåren efter 1945 års räddade", om Förintelseöverlevande som ankom till Sverige under sommaren 1945, men som inte kom att överleva skadorna från Förintelsen.

I Forskningsportalen kan du söka och hitta information om alla aktiva forskare, enheter, publikationer, projekt, infrastrukturer och mer för att få en överblick över Lunds universitets hela forskning.

Min profil i Lunds universitets forskningsportal
Daniel Leviathan

Doktorand

  • Judaistik
  • Centrum för teologi och religionsvetenskap

Kontaktinformation

E-post daniel.leviathanctr.luse

Sidansvarig: hege_irene.markussenctr.luse | 2020-06-09