Ett panelsamtal om SVT:s dramaserie: Kalifat

Kalifat har lockat fler tittare i SVT Play än någon annan SVT-serie under samma period. Samtidigt har serien väckt mycket reaktioner på tidningarnas kultursidor och i sociala medier. Debatten har kretsat kring representation av islam och muslimer, autenticitet och relativisering av jihadistiskt våld. Vad säger Kalifat om den tid vi lever i?

– Publicerad den 4 mars 2020

Pervin (Gizem Erdogan) och Fatima (Aliette Opheim). Foto: Johan Paulin/Sveriges Television, Kalifat.

Goran Kapetanovic (Regissör, gästlärare Teaterhögskolan, Lunds Universitet)
Rakel Chukri (Journalist och författare, Sydsvenskan)
Yassin Ekdahl (Psykolog, sakkunnig i radikaliseringsfrågor)
Bilan Osman (Journalist och utbildare, EXPO)
Jonas Trolle (Författare, Chef, Center mot våldsbejakande extremism)

Samtalsledare

Johanna Gustafsson Lundberg (Centrum för teologi och religionsvetenskap, Lunds universitet)
Dan-Erik Andersson (Mänskliga rättigheter, Lunds universitet)

Panelsamtalet äger rum torsdagen 12 mars 18.00, LUX: AULA, Helgonav 3, Lund.

Arrangörer: Centrum för teologi och religionsvetenskap och Center mot våldsbejakande extremism.

För att vara garanterad en plats kan gratis biljett hämtas ut i receptionen på LUX under dess ordinarie öppettider, se https://www.ctr.lu.se/lux/reception. Var ute i god tid!