Antagen till sommarkurser 2021

Samtliga sommarkurser vid CTR 2021 ges på distans.

Så här gör du för att påbörja din kurs:

 

 1. Aktivera ditt Studentkonto. Se instruktioner från Lunds universitet som har skickats till den mailadress du har angett på antagning.se, eller se instruktioner på www.lu.se/studera/livet-som-student/it-tjanster-support-och-driftinfo/studentkonto. Studentkontot behöver du för att till exempel komma åt studentmejl och lärplattformen Canvas.

  Om du redan har ett aktivt konto vid Lunds universitet behöver du inte aktivera det igen. Får du problem med att aktivera ditt Studentkonto, kontakta den tekniska supporten på servicedeskluse.
   
 2. Registrera dig på kursen. Gå till Studentportalen student.lu.se, klicka på LADOK och logga in med dina inloggningsuppgifter för Studentkontot. Du hittar kursen under "Aktuell utbildning" och du kan registrera dig fr o m 31 maj. Har du frågor rörande din registrering, kontakta studievägledningen på studievagledarectr.luse.

  Det är viktigt att du registrerar dig, så att du har tillgång till lärplattformen under hela kursen. Utan registrering förlorar du tillgång till Canvas ca en vecka efter kursstart.
   
 3. Följ kursen via Canvas. Besök kurssidan (se webbadress nedan) där du bland annat hittar litteraturlista, kursplan och kontaktuppgifter till undervisande lärare. På kurssidan finns länk till Canvas som är lärplattformen - vid kursstarten hittar du där allt som har med kursen att göra!

Till kurssidorna:

 

Återbud

Om du inte vill ha din plats är vi tacksamma om du meddelar återbud så snart som möjligt via din anmälan på antagning.se.

Antagen med villkor?

I ditt antagningsbesked kan det stå att du är antagen med "villkor" ("VI"). Det betyder att du senast vid kursstart ska visa att du uppfyller förkunskapskraven för att kunna registreras och följa undervisningen. Behörighetskravet hittar du i kursplanen på respektive kurssida. Har du frågor om din behörighet, så kontakta studievägledningen.

Registrerings- och resultatintyg

Du kan enkelt själv ladda ner officiellt giltiga resultat- och registreringsintyg om du behöver, via Studentportalen student.lu.se. Logga där in i Ladok med dina inloggningsuppgifter för Studentkontot, och klicka dig vidare till Intyg.

Studentkår

För dig som vill bli medlem i en studentkår finns HTS, Humanistiska och teologiska studentkåren.

Läs mer om HTS på kårens hemsida htslund.se.

Mer information om kårer och nationer hittar du på Studentlunds hemsida www.studentlund.se.

Facebook

CTR finns på Facebook – gilla vår sida så håller du dig uppdaterad om vad som händer på institutionen! Du hittar oss på www.facebook.se/ctr.lu.se.

 

Lycka till med sommarstudierna!

Johan Grevstig & Tania Norell
Studievägledare CTR
Kontakt: studievagledarectr.luse

Sidansvarig: johan.grevstigctr.luse | 2021-05-12