SI-ledare HT20

CTRA12 Religionsvetenskap och teologi: Grundkurs 30 hp
Desirée Lind
 
Jag kommer att vara SI-ledare på grundkursen i religionsvetenskap och teologi. Jag är student på CTR sedan ht19, och kommer under hösten läsa kyrko- och missionsstudier och bibelvetenskap när jag inte är SI-ledare. På SI-träffarna kommer vi tillsammans diskutera, reflektera, och hjälpas åt att förstå kursinnehållet, gå igenom gamla tentor och förhoppningsvis ha roligt på vägen! Ni når mig lättast via Facebook och gruppen för er kurs, ctra12 ht20.

E-post: desi.98hotmailcom
 
Bibelvetenskap: Gamla testamentet på grundspråk
Gunnel Sparrlöf

Under höstterminen 2020 kommer jag att vara SI-ledare i Gamla testamentet på grundspråk. Jag läste kursen förra året, och blev genast störtkär i språket. Jag ser därför oerhört mycket fram emot att än en gång få djupdyka ned i den hebreiska grammatiken!

Jag började studera vid Lunds universitet hösten -18, och den här terminen läser jag kyrko- och missionsstudier och skriver på min kandidatuppsats i Gamla testamentets exegetik i vilken jag behandlar texter om sexuellt våld.

SI-verksamheten har hjälpt mig mycket i mina studier och har alltid varit en trygg miljö där alla frågor, stora som små, fått plats och där alla kan bidra med någonting, oavsett studienivå.
 
Jag nås bäst på mejl och finns alltid tillgänglig för frågor och funderingar!

Vi kommer ha så kul den här hösten, hoppas vi ses!

E-post: gunnelviktoriagmailcom


Religious Roots of Europe
Henriette Schwinn

Hello and welcome to the RRE studies. Coming from my Bachelor studies in philosophy and neuroscience, I'm a student at CTR since 2018. As an SI leader I am looking forward to discussing and reflecting on the history of religious tradition. Again and again I am fascinated by our shared heritage and enjoy learning about new perspectives. In our tutorials we talk about our course literature, share stories, have digital fika, and grow together.

E-post: jetteschwinngmailcom


Ansvarig SI-metodhandledare på CTR
Tania Norell

Sedan 2007 har jag på Lunds Universitet läst judaistik, bibelvetenskap, kyrko- och missionsstudier, religionsbeteendevetenskap, teologi, etik, religionsfilosofi, samt teoretisk filosofi, Latin och kulturvetenskap. Jag har en Teol. kand. och en Fil. kand. i tros- och livsvetenskap och en Masterexamen i Visual Culture Studies och en Masterexamen i religionsfilosofi. För närvarande är jag studievägledare på CTR.

 E-post: tania.norellctr.luse