lunduniversity.lu.se

Centre for Theology and Religious Studies

The Joint Faculties of Humanities and Theology | Lund University

SI-ledare VT13

CTRA11 Religionsvetenskap: Grundkurs

Johan Kullenbok

Hej! Jag heter Johan Kullenbok och kommer tillsammans med Mattias att vara mentor för grundkursen nu i vår. Jag är född och uppvuxen i Lund och trivs så pass bra att jag ännu inte fått anledning att flytta härifrån. Jag studerar för närvarande litteraturvetenskap, men har tidigare läst fyra terminer här på CTR och även varit mentor två gånger tidigare. Detta blir alltså tredje gången jag är mentor på grundkursen, något som brukar vara både roligt, lärorikt, stimulerande och väldigt givande. Jag hoppas att vi ses på mötena!

 

Mattias Haglund

Jag heter Mattias Haglund och är mentor under vårterminen för kursen grundkursen tillsammans med Johan Kullenbok. Jag har studerat teologi i Lund sedan hösten 2008 och är prästkandidat för Lunds stift sedan 2010. 2012 tog jag kandidatexamen på en uppsats om Påskuppropet mot utförsäkringarna som pågick jan – april 2011. Ursprungligen kommer jag från Hälsingland och har bott i Skåne sedan våren 1998. För närvarande studerar jag med sikte på en masteruppsats om samiskt kyrkoliv som jag planerar att lägga fram i januari 2014. Jag har alltid varit nyfiken och tyckt om att lära mig nya saker, och ett universitet är ett Jerusalem för den vetgirige. Och teologi är ett otroligt spännande kunskapsfält! Jag ser fram emot att arbeta som mentor och hoppas att vi ska ha en rolig tid tillsammans!


TLVB01  Tros- och livsåskådningsvetenskap: Fortsättningskurs

Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och detta är min första termin som mentor för kursen tros- och livsåskådning. Jag utbildar mig till församlingspedagog och har tidigare studerat religionsfilosofi där jag har en magister i ämnet. Men jag har även läst en del i de andra två ämnena. Jag är otroligt nöjd med att ha valt tros- och livsåskådning då det är det roligaste jag har läst på universitetet. Mentorsträffarna kommer att vara ett sätt för er att tillsammans bearbeta det ni har lärt er på föreläsningarna och från kurslitteraturen. Välkomna!


BIVC01 Bibelvetenskap: Gamla testamentet på grundspråk

Elisabet Nord

Elisabet Nord heter jag och jag har glädjen av att för tredje terminen i rad vara mentor på kursen Gamla testamentet på grundspråk, denna termin i sällskap med Elise Nilsson. Jag läste själv kursen VT2009 och har sedan dess läst vidare på Masterprogrammet med inriktning mot Gamla testamentets exegetik. För närvarande varvar jag jobb och studier. Är det något kring Mentorsverksamheten ni undrar över är ni alltid välkomna att mejla mig. Annars ses vi på föreläsningar och träffar här framöver!

 

Elise Nilsson

Jag heter Elise Nilsson och är tillsammans med Elisabet Nord mentor för er som läser Gamla testamentet med grundspråk. Ni kommer att träffa mig mest under första delkursen, men också då och då längre fram i vår när Elisabet tagit över huvudansvaret. Gamla testamentet med grundspråk läste jag för två år sedan. Nu går jag masterprogrammet i teologi med inriktning kyrko- och missionsstudier. Jag ser fram emot att tillsammans med er få återvända till Gamla testamentets och bibelhebreiskans värld. Det är en intensiv, spännande, krävande och framför allt rolig termin vi kommer att dela!


BIVC02 Bibelvetenskap: Nya testamentet på grundspråk

Joel Kuhlin

Jag heter Joel Kuhlin och kommer under våren 2013 vara mentor för alla som har glädjen att läsa NT på grundspråk (BIVC02). Ursprunligen göteborgare, men har inte bara läst teologi vid Göteborgs Universitet utan även några år i Stockholm på Teologiska Högskolan. Sedan hösten 2012 bor jag i Lund med min fru och läser för tillfället grundkursen i engelska samt teoretiskt filosofi.

 

Kandidatuppsatser

Tania Norell

Hej, mitt namn är Tania Norell och jag kommer att vara mentor i uppsatsskrivande. Jag har tidigare arbetat som kostymmakare inom teatern i 15 år men har lagt det på hyllan för att lära mig mer om världens religioner. Vid CTR har jag i 5 år läst judaistik, teologi, religionsbeteendevetenskap, etik och religionsfilosofi. Jag har en Teol. Kand. och en Fil. Kand. i religionsvetenskap.

Jag är ursprungligen från Västerås men uppvuxen i Japan och Holland med 12 årig skolgång i internationella amerikanska skolor. Även fast jag är svensk och låter svensk så anser jag engelskan som mitt huvudspråk vilket märks då engelska ord ibland får förtur när jag talar svenska.

Det ska bli roligt att vara behjälplig i uppsatsskrivarprocessen, vilket för er som skriver för första gången kan kännas överväldigande. Men, om man bara fortsätter och tar ett steg i taget så kommer man alltid i mål.


Maria Sturesson

För fjärde terminen har jag nöjet att få vara mentor på kursen för de som skriver kandidatuppsats vid CTR, och denna gång för de som skriver inom ämnena bibelvetenskap, praktisk teologi, kyrkohistoria och missionsstudier. Att skriva uppsats är något jag själv tycker är mycket roligt, men som också är väldigt utmanade, svårt och spännande. Det är vid uppsatsarbetet all kunskap ska få uttryck på papper, som ska presenteras för andra och möjliggöra djupare diskussion i det där väldigt intressanta ämnet. Mentorsträffarna kommer att innehålla konkreta övningar som förhoppningsvis sätter igång funderingar kring uppsatsarbetet, vi kommer att diskutera ämnen med varandra och öva och fundera inför skrivande och opponering. Välkomna!