lunduniversity.lu.se

Centre for Theology and Religious Studies

The Joint Faculties of Humanities and Theology | Lund University

SI-ledare HT17

SI-ledare på CTR:s kurser under höstterminen 2017:

CTRA12 Religionsvetenskap och teologi: Grundkurs

Katja Holtklint Broomé

Hej! Jag heter Katja Holtklint Broomé och kommer under hösten 2017 att vara SI-ledare med inriktning religionshistoria på grundkursen i religionsvetenskap och teologi, tillsammans med Jacqueline. Jag bor i Malmö men är uppvuxen i Helsingborg, och läser till gymnasielärare. Jag har tidigare läst fem terminer på CTR, bland annat kurser inom etik, religionshistoria, religionsbeteendevetenskap, tros– och livsåskådningsvetenskap och islamologi. Den här hösten blir min sjunde termin som SI-ledare. Jag ser mycket fram emot det, och hoppas att vi ses på de kommande träffarna!

 

Jacqueline Daneberg

Hej! Mitt namn är Jacqueline Daneberg och jag kommer att vara SI-ledare med inriktning tros- och livsåskådningsvetenskap på grundkursen i religionsvetenskap och teologi, tillsammans med Katja under denna hösttermin. Jag kommer ursprungligen från Göteborgstrakten men är för närvarande boende och studerande i Lunds närhet. Jag har en kandidatexamen inom kyrko- och missionsstudier och är antagen prästkandidat för Göteborgs stift sedan våren -13. Att vara SI-ledare på institutionen är en spännande utmaning och jag ser fram emot nya erfarenheter inom såväl studieteknik som samarbete. Som student vill jag uppmana just dig att gå på dessa möten, berätta vad du vill uppnå och få en bättre chans att få goda resultat i dina studier! Vi SI-ledare finns till som stöd och resurs för dig och dina studier och finns här för din skull. Välkommen!


 

Bibelvetenskap: Gamla testamentet på grundspråk

Jessica Alm

Hej! Jag heter Jessica Alm och kommer under höstterminen att göra en come-back som SI-ledare på kursen Gamla testamentet på grundspråk. Jag var mentor på motsvarande kurs under åren 2009–2011 och ser fram emot att komma tillbaka och träffa en ny grupp studenter. Jag har en Teologie Masterexamen inom Gamla testamentets exegetik och skulle gärna vilja forska vidare inom ämnet. Kursen som väntar er studenter är fantastiskt rolig, spännande och fylld av aha-upplevelser, men samtidigt tämligen tuff och krävande. Jag hoppas att ni ser SI-verksamheten som en resurs att utnyttja, där vi tillsammans kan ventilera, diskutera och tillsammans utforska Gamla testamentets texter och historia. SI-träffarna är till för er, så har ni tankar, funderingar, frågor och förslag vill jag gärna att ni hör av er, antingen om vi ses i samband med föreläsningar eller via epost. Vi ses på SI-träffarna under våren, hoppas jag!

 

Bibelvetenskap: Nya testamentet på grundspråk

Leonhard Franke

Mitt namn är Leonhard Franke! Jag har just tagit min masterexamen i Nya Testamentets teologi. Jag läste under mina studier både grekiska, hebreiska och latin, de två första på CTR och den senare mest för skojs skull på SOL. Grekiska som jag ska vara SI-ledare för har jag även läst på avancerad nivå, där vi lade mycket fokus på variationer i översättningar och att man ska vara medveten om att det alltid finns utrymme för olika positioner. Detta är något av det mest intressanta med exegetik och språk, hur man letar efter rätt pusselbitar för att skapa en fungerande text och sedan kan ordna om pusslet till en helt ny bild. Jag ser även min framtid inom akademin eller skolan med fokus på språk och texter. Nu hoppas jag att jag med erfarenhet från mina studier genom SI-mötena kan hjälpa er genom ett svårt men viktigt och mycket spännande ämne!


 

Religious Roots of Europe

Moa Karlsson

Jag heter Moa Karlsson, och jag kommer vara SI-ledare för studenter inom det internationella masterprogrammet Religious Roots of Europe detta år. Själv har jag just avslutat min utbildning i detta spännande program. Tidigare har jag studerat filosofi, idéhistoria och klassiska språk vid Göteborgs universitet. På Göteborgs universitet var jag ofta mentor åt studenter. Jag uppskattar den fritänkande och trygga stämning som uppstår när en grupp människor studerar tillsammans och hjälper varandra. Därför ser jag mycket fram emot att vara SI-ledare här på CTR. Under våra tutorials kommer vi att diskutera frågor om kursinnehåll och studieteknik samt dagsaktuella frågor om kristendom, judendom och islam.


 

Kandidatuppsatser

Tania Norell

För tionde terminen i följd har jag nöjet att få vara SI-ledare på kursen för de som skriver kandidatuppsats vid CTR. Sedan 2007 har jag på Lunds Universitet läst judaistik, bibelvetenskap, kyrko- och missionsstudier, religionsbeteendevetenskap, teologi, etik, religionsfilosofi, samt teoretisk filosofi, Latin och kulturvetenskap. Jag har en Teol. kand. och en Fil. kand. i tros- och livsvetenskap och en Masterexamen i Visual Culture Studies och en Masterexamen i religionsfilosofi. Det ska bli roligt att vara Er behjälplig i uppsatsskrivar- processen. Vid SI-träffarna kommer vi att titta på redan framlagda uppsatser inom olika ämnen. Vi diskuterar t.ex. hur man kan strukturera en ämnespresentation och vad som ingår i uppsats dispositionen och viktigast av allt hur man kommer igång med skrivandet av uppsatsarbetet. Vi går också igenom vad som är viktigt att tänka på inför framläggning och opponeringen. För er som skriver uppsats för första gången kan det kännas överväldigande. Men, om man tar ett steg i taget så kommer man alltid i mål. Det är för att stötta Er i att ta dessa steg, för att bli klara inom tidsramen, som SI-träffarna erbjuds. Välkomna!