lunduniversity.lu.se

Centre for Theology and Religious Studies

The Joint Faculties of Humanities and Theology | Lund University

SI-ledare HT15

CTRA12 Religionsvetenskap och teologi: Grundkurs

Jacqueline Daneberg

Hej! Mitt namn är Jacqueline Daneberg och jag kommer att vara SI-ledare med inriktning tros- och livsåskådningsvetenskap på grundkursen i religionsvetenskap och teologi, tillsammans med Katja under denna hösttermin. Jag kommer ursprungligen från Göteborgs-trakten men är för närvarande boende och studerande i Lunds närhet. Jag läser min sjätte termin vid CTR och skriver just då kandidatuppsats inom kyrko- och missionsstudier, samt läser några kurser i judaistik. Jag är antagen prästkandidat för Göteborgs stift sedan våren -13. Att vara SI-ledare på institutionen är en spännande utmaning och jag ser fram emot nya erfarenheter inom såväl studieteknik som samarbete.

Som student vill jag uppmana just dig att gå på dessa möten, berätta vad du vill uppnå och få en bättre chans att få goda resultat i dina studier! Vi SI-ledare finns till som stöd och resurs för dig och dina studier och finns här för din skull. Välkommen!

Katja Holtklint Broomé

Hej! Jag heter Katja Holtklint Broomé och kommer under hösten 2015 att vara SI-ledare med inriktning religionshistoria på grundkursen i religionsvetenskap och teologi, tillsammans med Jacqueline. Jag bor i Malmö men är uppvuxen i Helsingborg, och läser för närvarande en kandidatkurs i engelska som en del i min utbildning till gymnasielärare. Jag har tidigare läst fem terminer på CTR, bland annat kurser inom religionsbeteendevetenskap, etik, religionshistoria, tros – och livsåskådningsvetenskap och islamologi. Den här hösten blir min femte termin som SI-ledare. Jag ser mycket fram emot det, och hoppas att vi ses på de kommande träffarna!

 

ISLA11 Islamologi: Grundkurs 30 hp

Björn Björklund

Hej! Jag heter Björn Björklund och kommer vara SI-ledare för grundkursen i islamologi i höst. Jag är 29 år och studerar islamologi på masternivå. Jag har tidigare läst religionsvetenskap och islamologi samt även historia och filmvetenskap. Jag har också två år på folkhögskola inom kreativt skrivande (skönlitteratur och poesi) bakom mig.

I år är mitt tredje år som SI-ledare på grundkursen vilket jag ser mycket fram emot. På SI-träffarna kommer vi tillsammans att jobba med alla kluriga sidor av det omfattande ämnet islamologi. Tillsammans med lite fika får vi försöka och försöka igen att säga något om teologi, historia, politik, begrepp, teorier, metoder och allt annat som hör islamologi ämnet till. Om du önskar diskutera något särkilt eller har andra frågor, tveka inte att haffa mig på LUX eller maila mig.

Väl mött!


 

Kandidatuppsatser

Tania Norell

För sjunde terminen i följd har jag nöjet att få vara SI-mentor på kursen för de som skriver kandidatuppsats vid CTR. Sedan 2007 har jag vid Lunds Universitet läst judaistik, bibelvetenskap, kyrko- och missionsstudier, religionsbeteendevetenskap, teologi, etik, religionsfilosof i, samt teoretisk filosofi, Latin och kulturvetenskap. Jag har en Teol. Kand. och en Fil. Kand. i tros- och livsvetenskap och en Masterexamen i Visual Culture Studies. Det ska bli roligt att vara Er behjälplig i uppsatsskrivarprocessen. Vid mentorsträffarna kommer vi att titta på redan framlagda uppsatser inom olika ämnen. Vi diskuterar t.ex. hur man kan strukturera en ämnespresentation och vad som ingår i uppsats dispositionen och viktigast av allt hur man kommer igång med skrivandet av uppsatsarbetet. Vi går också igenom vad som är viktigt att tänka på inför framläggning och opponeringen.

För er som skriver uppsats för första gången kan det kännas överväldigande. Men, om man tar ett steg i taget så kommer man alltid i mål. Det är för att stötta Er i att ta dessa steg, för att bli klara inom tidsramen, som mentorsträffarna erbjuds. Välkomna!


 

The Religious Roots of Europe (RRE)

Annamaria Laviola

Mitt namn är Annamaria Laviola och jag kommer att vara en av mentorerna inom det internationella masterprogrammmet ”The Religious Roots of Europe”. Under våra träffar kommer vi att diskutera allt från mötet mellan olika religioner och ritualer till teori och metod m.m.

Själv går jag min sista termin inom RRE. Tidigare har jag läst engelska och historia inom lärarutbildningen, samt latin och antikens historia på Lunds Universitet. Jag har även varit SI-ledare för kurser inom Antikens historia, latin samt italienska och jag ser fram emot att kunna fortsätta som SI-ledare här på CTR.