lu.se

Centrum för teologi och religionsvetenskap

Humanistiska och teologiska fakulteterna | Lunds universitet

Inför HT 2017

Har du inte nåtts av vårt välkomstmail?

Har du som antagen student uppgett en hotmail- eller yahoo-adress på www.antagning.se kan du ha missat vårt välkomstbrev till dig med viktig information.

Kontrollera först din skräppost och meddela studievagledarectr.luse om du inte har fått mailet. Du kan även ta del av innehållet i mailet genom att klicka på länken nedan:

Klicka här för att läsa CTR:s välkomstmail!

Viktig information till dig som blivit antagen till kurser vid Centrum för teologi och religionsvetenskap

 

Obligatoriskt introduktionsmöte och registrering


Kurserna börjar med ett obligatoriskt introduktionsmöte. I samband med mötet blir du också registrerad på kursen. Det är därför viktigt att du kommer till kursstarten i god tid.

Om du inte kan närvara: Meddela studievägledningen innan kursstart på studievagledare@ctr.lu.se för att behålla din plats. Om du vill tacka nej till din plats gör du det till samma mailadress.

För distanskurser sker kursregistrering på annat sätt - information för respektive distanskurs kommer närmare kursstart.

Tid för introduktionsmöte och schema för kurserna hittar du på respektive kurssida. Där hittar du också kursplan, litteraturlista, undervisningsplattform och övrig information som du behöver ta del av. För dig som är antagen till kandidatprogrammet heter den inledande kursen ”CTRA12 Religionsvetenskap och teologi: Grundkurs 30 hp”.

Till kurssidorna:
www.ctr.lu.se/utbildning/kursutbud/

Ta för vana att regelbundet titta i schemat efter uppdateringar!
 

Reserv


Du som är reserv och som kommer att få en plats, meddelas via mail efter introduktionsmötet.
Vi antar reserver i turordning och enligt den kvotgrupp du tillhör.
Antagen med villkor
I ditt antagningsbesked kan det stå att du är antagen med "villkor" ("VI"). Det betyder att du senast vid kursstart ska visa att du uppfyller förkunskapskraven för att kunna registreras och följa undervisningen. Behörighetskravet hittar du i kursplanen på respektive kurssida. Det krävs att du är behörig till kursen för att kunna bli registrerad och följa undervisningen.

Finns din behörighet i LADOK ser vi den och du behöver inte visa något. Har du annan behörighet tar du kontakt med studievägledningen.

Studentkonto

När du antas till en kurs vid Lunds universitet erhåller du ett elektroniskt studentkonto. Instruktioner skickas automatiskt till den mailadress du har angett på www.antagning.se.

Genom studentkontot kan du bland annat själv gå in i studiedokumentations-systemet LADOK och se hur många poäng du tagit, vilket betyg du fått och själv skriva ut officiellt giltiga resultat- och registreringsintyg.

Om du inte har fått några uppgifter till studentkontot, eller har tappat bort uppgifterna, skall du kontakta LU Servicedesk på servicedesk@lu.se.

Läs mer om Studentkonto:
http://www.lu.se/studera/livet-som-student/it-tjanster-support-och-driftinfo/studentkonto

Vidarekoppa e-post
För att säkerställa att du får viktig information rekommenderar vi att du kopplar din studentmail till din privata mail.
 
 

Live@Lund

CTR använder undervisningsplattformen live@lund. Du loggar in på liveatlund.lu.se med de uppgifter du har fått till ditt studentkonto. Länk till live@lund finns också på respektive kurssida.
Söka kurser varje termin
Inför varje ny termin måste du själv välja och söka de kurser du tänker gå – det gäller även dig som är antagen till program. Du sätter alltså till stor del ihop din utbildning utifrån ditt intresse och vad du vill läsa. Sista ansökningsdag är mitten av april för höstterminen och mitten av oktober för vårterminen.

LUX

CTR finns på LUX, Helgonavägen 3 i Lund – ett gemensamt centrum för humaniora och teologi. Här finns en rymlig studiemiljö med studieplatser, café och bibliotek. Många möten, både mellan studenter och vetenskaper, finns att se fram emot!

Läs allt om LUX här:
www.ht.lu.se/lux/
 

Studentkår

Humanistiska och teologiska studentkåren (HTS) vill hälsa dig välkommen till Lund - läs deras välkomstbrev här (PDF). För att bli medlem i HTS - besök kårens hemsida:

Läs mer om HTS:
www.htslund.se


Mer information om kårer och nationer:
www.studentlund.se

 

Du som är ny student!

För dig som är ny student finns flera bra sidor på universitetets hemsida - bland annat denna praktiska checklista!

Praktisk checklista:
http://www.lu.se/studera/livet-som-student/ny-som-student/praktisk-checklista

 

Lunds universitet 350 år

Lunds universitet firar 350 år och i samband med firandet anordnar universitet en stor fest i Lundagård för alla studenter och anställda.
Humanistiska och teologiska studentkåren och Humanistiska och teologiska fakulteterna bjuder även tillsammans in studenter och anställda till en förfest på LUX och SOL.

Läs mer och anmäl dig redan nu: http://www.ht.lu.se/forfest

Observera att det är separata anmälningsformulär till förfesten och festen i Lundagård.

 

Facebook

CTR finns på Facebook – gilla vår sida så håller du dig uppdaterad om vad som händer på institutionen!

Gilla oss på Facebook:
www.facebook.se/ctr.lu.se


Lycka till med studierna!

Christina Packalén & Johan Grevstig
studievagledarectr.luse

***

Kursstart

Höstterminen börjar den 28 augusti. Du hittar datum för kursstart på respektive kurssida - se vårt kursutbud.

Ny som student?

Är du ny student vid Lunds universitet? På sidan Ny som student hittar du massor med bra information!